Ποιοι Είμαστε

Οι σκοποί και η ιστορία του συλλόγου "Οι Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο "

Αγαπητοί Φίλοι της Ιστορίας και όχι μόνο,

Ο Σύλλογος “The Lemnos’ Friends of ANZAC”, ιδρύθηκε το 2014 και εδρεύει στο νησί της Λήμνου. Βασικοί στόχοι δημιουργίας του, είναι:

1. Να τονιστεί ο ρόλος της Λήμνου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα στην ιστορική εκστρατεία της Καλλίπολης (1915)
2. Να προωθήσει το ιστορικό αυτό γεγονός της Εκστρατείας της Καλλίπολη (1915) ως το σημείο εκκίνησης της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας.
3. Να αναδειχτεί η συνέχεια των δεδομένων της αρχαιότητας από το ιστορικό νησί της Λήμνου, που ποτέ δεν έχουν πάρει τη πραγματική θέση και αναγνώριση μέσα στην ιστορία της χώρας μας.
4. Η βαθύτερη γνώση, διάδοση και προβολή του ιστορικού ρόλου και της συμβολής του Anzac και των χωρών που αντιπροσωπεύει, κατά την διαδρομή της Ελληνικής ιστορίας ( Α και Β Παγκόσμιος Πόλεμος ) και η ανάδειξη του ρόλου αυτού στη σύγχρονη ζωή μας.
5. Οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν με όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην απόβαση της
Καλλίπολης ( Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς , Γαλλία, Τουρκία, Ρωσία, Ινδία, Αίγυπτος, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και βεβαίως Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ) και το πολιτιστικό και πολιτισμικό αποτύπωμα αυτών για την Λήμνο αλλά και την Ελλάδα συνολικά

Ο Σύλλογος μας, συνεργάζεται πολύ στενά με την Ελληνική Πολιτεία. Τα περισσότερα από τα γεγονότα που έχουμε δημιουργήσει το 2014 και 2015, τέθηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πολλών από τα ελληνικά υπουργεία (Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και ο “Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού” (ΕΟΤ), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Ανάπτυξης-Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου). Ο ρόλος που διαδραματίζει το Σωματείο μας στην Ελληνική Κοινωνία, είναι η δημιουργία ιστορικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δεδομένων καθώς και η δημιουργία και προώθηση ενός νέου τρόπου ανάπτυξης της χώρας μας, που θα λειτουργεί στο παγκόσμιο περιβάλλον .

Με αυτό το website θα θέλαμε να σας καλέσουμε όλους να συμμετέχετε στο εθνικό σχέδιο που δουλεύουμε. H βοήθεια όλων είναι πάρα πολύ σημαντική.

Έτσι λοιπόν θέλουμε να εξηγήσουμε σε όλους σας και να αναλύσουμε ένα έργο που δίνει στη χώρα μας, μια καλή ώθηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε καθώς και το πρόγραμμα συνεργιών και χορηγιών, απαραίτητων για την επιτυχία των στόχων μας. Η έκφραση « χαμηλή πολιτική» έχει δώσει στο έργο μας την απαραίτητη σιγουρία και εκτίμηση. Έχοντας δημιουργήσει και εκτελέσει 2 Παγκόσμια Αγγλόφωνα Συνέδρια ( 2015- “The First World War in the Mediterranean and the role of Lemnos” και 2018- “Lemnos Island, Armistice of Moudros and the end of WW1: History and Legacies”) στο νησί της Λήμνου, δώσαμε το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο στις προσπάθειές μας και στους στόχους για τους οποίους δημιουργηθήκαμε.

Ο Σύλλογος το 2022 απόκτησε ISO 9001 για τη διαχείριση Ελληνικών και διεθνών προγραμμάτων.

Σας καλούμε λοιπόν όλους μαζί μας στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εικόνα της ζωής μας αύριο, χρησιμοποιώντας επιτυχημένα το χτές.

Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε να συνταχθείτε στο έργο μας!

Για Το Σύλλογο «Οι Φίλοι των ANZAC από την Λήμνο» ( The Lemnos’ Friends of ANZAC”)
Στέλιος Α Μάντζαρης
Πρόεδρος ΔΣ

Διοικητικό Συμβούλιο

Awesome Image

Πρόεδρος Στέλιος Α. Μάντζαρης

Επιχειρηματίας

Awesome Image

Αν/δρος Θεοδώρα Λυμπέρη

Εκπαιδευτικός

Awesome Image

Γραμματέας Ελεονώρα Γεώργα

Δικηγόρος

Awesome Image

Ταμίας Νομικός Κωνσταντάκης

Επιχειρηματίας

Awesome Image

Μέλος- Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων , Θωμάς Λούκας

Ιατρός

Εξελεγκτική Επιτροπή

Awesome Image

Λένα Κ. Λιάσκα

Επιχειρηματίας

Awesome Image

Στεφανία Καββαδία

Τραπεζικός

Awesome Image

Αγγελική Κόνσολα

Φοιτήτρια Βιολογίας

Ειδικοί Συνεργάτες

Awesome Image

Υπεύθυνος Προγραμμάτων: Καλτικόπουλος Σπύρος

Σύμβουλος Επιχ/σεων

Awesome Image

Υπευθυνος Ιστορικής Μελέτης : Καθηγητής Βλάσης Βλασίδης

Καθηγητής Σλαβικών Σπουδών και Νεώτερης Ιστορίας Παν. Μακεδονίας

About Us

The Association “The Lemnos' Friends of Anzac”, is created to fully enhance the role of Lemnos, during the First World War, and especially its participation in the preparation and during the Gallipoli campaign in 1915 by the army of the Entente (France, Russia, the British Empire). Founding members are Lemnians and friends of Lemnos, members of our community on and off the island...

Περισσότερα

Contact Us